Namen...

de stad tegenover de citadel

art nouveau in Namen

Namen, van Verlichting tot art deco

Omstreeks 1750 luwt de oorlog in de Zuidelijke Nederlanden. Rust en welvaart keren terug. De stad Namen ontwikkelt zich van een middeleeuwse versterkte site tot een moderne stad. Rondom de bisschop groeit een fraaie wijk. De landadel bouwt elegante stadswoningen. Pleinen brengen licht en lucht. Als hoofdstad van het Franse departement Sambre-et-Meuse groeit Namen uit haar oude omwalling. Na de onafhankelijkheid van België behoudt de stad haar status en dijt verder uit. 

We flaneren langs een elegant theater, houden halt bij een art nouveau burgerwoning en wandelen door een wijk vol verrukkelijke art deco. En waarom niet eindigen in een van de beste biercafés van Wallonië? 

Wat? - een wandeling te voet

Duur? - 1u

Mogelijke extra's - drankje ter afsluiting in café Barnabeer

Namen
van keizerin Maria-Theresia tot keizer Napoleon

Omstreeks 1750 luwt de oorlog in de Zuidelijke Nederlanden. Rust en welvaart keren terug. De stad Namen ontwikkelt zich van een middeleeuwse versterkte site tot een moderne stad. Rondom de bisschop groeit een fraaie wijk. De landadel bouwt elegante stadswoningen. Pleinen brengen licht en lucht. Als hoofdstad van het Franse departement Sambre-et-Meuse groeit Namen uit haar oude omwalling.

Ter afsluiting van onze wandeling door de 'verlichte' 18de eeuw strijken we neer in een van de beste biercafés van Wallonië.

Wat? - een wandeling te voet

Duur? - 3u

Mogelijke extra's drankje ter afsluiting in café Barnabeer

Promenade des Remparts | naar Augustin de Saint-Aubin | ca. 1761 | Rijksmuseum Amsterdam | inv. RP-P-OB-42.959